Donors en regeringen bieden onvoldoende hulp in Oosten van Afrika

Volgens Oxfam is er 800 miljoen dollar te kort om de crisis aan te pakken. De organisatie beticht enkele rijkere regeringen van schuldig verzuim. Hulpverleners proberen een ware catastrofe in Oost-Afrika te vermijden. Maar het zijn de regeringen en donors die dringend in actie moeten schieten.

De voorbije kritieke weken is van de geschatte 1 miljard dollar die nodig zijn om een humanitaire catastrofe te voorkomen amper een kleine 300 miljoen dollar aan nieuw geld toegezegd. Humanitaire organisaties hebben de grootste moeite om de omvang van de ramp in te dijken. Volgens Oxfam is het bijgevolg onaanvaardbaar dat een aantal rijkere landen en donors geen inspanningen doen om voldoende middelen te voorzien.

"Er is geen tijd te verliezen als we mensenlevens willen redden. We kunnen niet staan toekijken terwijl deze ramp zich voor onze ogen verder ontwikkelt. De wereld heeft al te lang gewacht om de ernst van de crisis in te zien; nu mag er niet langer getalmd worden", zei Fran Equiza, regionaal Oxfam-directeur.


BRON:
Oxfam Solidariteit

Deel dit artikel