EA Sports haalt 2009 euro op voor Handicap International

EA Sports heeft vandaag het resultaat bekend gemaakt van haar actie ten voordele van kinderen met een handicap, opgezet in samenwerking met Handicap International. De zoektocht naar handtekeningen langs de verschillende voetbalclubs uit de Belgische eerste klasse leverde 1897 exemplaren op, een cijfer dat door EA Sports opgetrokken werd tot 2009. Stephan Jooris, verantwoordelijke voor de sportprojecten van Handicap International in Cambodja, ontving hiervoor uit handen van EA Belgiƫ een symbolische cheque ter waarde van 2009 euro. Hiermee werd een punt gezet achter de liefdadigheidsactie waarvoor de eerste handtekening van de hand kwam van Gilles De Bilde, tevens peter van de actie, en de laatste van oud-premier Yves Leterme.
EA Sports haalt 2009 euro op voor Handicap International
Tussen de verschillende projecten die Handicap International wereldwijd ondersteunt, nemen sportactiviteiten een belangrijke plaats in.  Zo worden in verschillende scholen in Cambodja sportlessen georganiseerd. Daar leren zowel valide als mindervalide kinderen door middel van sport zichzelf en elkaar ontdekken en respecteren, over hun handicap heen. Om die reden koos EA Sports ervoor om in het kader van FIFA 09 samen met Handicap International een actie op te zetten ter ondersteuning van dergelijke projecten.   ?Al te vaak ondervinden personen met een handicap dat ze anders bekeken worden. Ze worden uitgesloten, aan de kant gezet. Dit fenomeen van afwijzing ontstaat meestal op school en verankert zich op negatieve wijze in het onderbewustzijn van een kind. Door sportactiviteiten te organiseren waarbij zowel valide kinderen als kinderen met een handicap betrokken worden, kan Handicap International dit bewustzijn veranderen.

Het geld dat EA Sports nu verzameld heeft, is een genereuze bijdrage aan dit soort projecten?, aldus Stephan Jooris.   Het geld werd ingezameld door handtekeningen te verzamelen op een reuzevoetbal. Per handtekening zou EA Sports aan Handicap International 1 euro schenken. In oktober en november van vorig jaar werd daarom langsgegaan bij alle voetbalclubs uit de Belgische eerste klasse. Spelers, trainers en staf van RSC Anderlecht, RAEC Bergen, Cercle Brugge, RSC Charleroi, Club Brugge, Germinal Beerschot, KRC Genk, Sporting Lokeren, KV Mechelen, Excelsior Moeskroen, KSV Roeselare, Standard Luik, AFC Tubeke, KVC Westerlo en SV Zulte Waregem zetten hun handtekening en steunden op die manier het initiatief. Enkel FC Dender, KAA Gent en KV Kortrijk namen niet deel aan de actie. Om aan zoveel mogelijk handtekeningen te komen, was de bal daarna ook aanwezig op verschillende evenementen, waaronder de in december gespeelde topper tussen Club Brugge en Standard Luik.

Deel dit artikel