Expo Welcome to Life in Brugge

Mali
Copyright: Bieke Depoorter
 

Na een doortocht in het Brusselse Warandepark in mei 2012 en in Luik in maart 2013, is de fototentoonstelling Welcome to Life van 1 tot 30 juni te zien in het mooie Minnewaterpark in Brugge.

 


 

Drie Belgische fotografes bezochten wereldwijd mama's en hun kinderen: Layla Aerts in Cambodja en Vietnam, Bieke Depoorter in Mali en Katrijn Van Giel in Belgiƫ. Waar ook ter wereld, alle mama's hebben dezelfde vragen. Zal mijn zwangerschap goed verlopen?' Zal mijn kindje gezond zijn?

Welcome to Life toont hoe mama's hun zwangerschap en de geboorte van hun baby beleven. En hoe hun kind opgroeit, met vallen en opstaan.

Meestal is de komst van een kindje een moment van intense vreugde, maar dat kan ook omslaan in angst. In ontwikkelingslanden sterven nog steeds heel veel vrouwen tijdens of na de bevalling. Anderen houden er problemen aan over, die tot handicaps kunnen leiden.

Slechte bevallingsomstandigheden en een gebrek aan een goede opvolging tijdens de zwangerschap veroorzaken kindersterfte en handicaps. Terwijl veel oorzaken van moeder- en kindersterfte en van handicaps perfect te vermijden zijn.
Er is hoop, er zijn oplossingen, dat is de boodschap die Handicap International wil meegeven.

In samenwerking met de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

 

Meer info:


BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel