FIFA 09 wil 2009 handtekeningen scoren voor Handicap International

FIFA 09 wil 2009 handtekeningen scoren voor Handicap International
Dribbelen, passen, tackelen, scoren: het nieuwe spel FIFA 09 toont op virtuele wijze hoe schitterend voetbal kan zijn. Toch heeft niet iedereen het geluk te kunnen voetballen. Wat voor de meesten onder ons vanzelfsprekend is, is voor anderen een verre droom. Omdat EA Sports gelooft dat iedereen recht heeft om te kunnen sporten, werd beslist om dit jaar met FIFA 09 geld in te zamelen voor Handicap International en zo kinderen met een handicap die niet kunnen sporten, de nodige hulp en steun te geven.

Handicap International is een onafhankelijke organisatie die ervoor zorgt dat mensen met een handicap hun zelfstandigheid en hun plaats in de samenleving terugvinden. Tussen de verschillende projecten die Handicap International wereldwijd ondersteunt, nemen sportactiviteiten een belangrijke plaats in. Zo worden in verschillende scholen in Cambodja sportlessen georganiseerd. Daar leren zowel valide als mindervalide kinderen door middel van sport zichzelf en elkaar ontdekken en respecteren, over hun handicap heen.

FIFA 09 wil 2009 handtekeningen scoren voor Handicap International
Om die reden heeft EA Sports gekozen om een actie op te zetten ten voordele van Handicap International. In het kader van FIFA09 willen we samen 2009 handtekeningen verzamelen. Per handtekening zal EA Sports aan de organisatie 1 euro schenken. De handtekeningen worden verzameld op een reuzebal van 3m diameter waarmee we bij alle clubs uit de Jupiler Pro League zullen langsgaan. Om aan zoveel mogelijk handtekeningen te komen, zal de bal de komende maand ook aanwezig zijn op evenementen en aan winkelcentra.

Iedereen die de bal opmerkt kan de actie steunen door zijn of haar handtekening te zetten. De  symbolische eerste handtekening kwam van de hand van Gilles De Bilde, waarmee meteen het startschot van onze actie gegeven werd. De actie wordt afgerond op 31 oktober.

Ga naar www.fifa09.ea.com voor meer info over het spel FIFA09.

Deel dit artikel