Freedom from Debt Coalition

Freedom from Debt Coalition

Freedom from Debt Coalition verenigt basisorganisaties, politieke bewegingen, kerkgroepen en activisten. Het ontstond in 1988 met als doel een gemeenschappelijke visie en strategie uit te werken rond een ‘andere economische ontwikkeling’.

Ondanks de economische groei in de Filipijnen neemt de kloof tussen arm en rijk toe. De overheid schiet tekort op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg, miljoenen mensen leven in krotwoningen en steeds meer Filippino’s zoeken een job in het buitenland. FDC pleit voor een duurzaam beleid dat de brede bevolking ten goede komt en voert al vele jaren campagne tegen de privatisering van de openbare diensten.

FDC onderneemt specifieke campagnes die gericht zijn op vrouwen. Zo pleiten zij voor een betere kinderopvang zodat vrouwen meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

FDC slaagt er goed in om met gemeenschappelijke standpunten naar buiten te komen. Met hun acties halen ze vaak de media en dankzij goede politieke contacten sijpelen zijn eisen ook door tot in het parlement. Ex FDC-voorzitter Walden Bello zetelt al enkele jaren in het parlement.


Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels