Globateliers XXL koopt Vlaamse jeugdhuizen op

’t Klokhuis in Hamme, Lodejo in Lochristi, De Stip in Ham en De Schuur in Izegem zijn reeds verkocht aan Globateliers xxl. Zij dagen andere jeugdhuizen uit om hen te overtreffen met animatiefilmpjes, kortfilms of radioshows. Thema van dit jaar is ‘Alles te koop’. Hoe zit het met jouw jeugdhuis?


Globateliers xxl bestaat uit een traject van 3 sessies van 3 uur. De jongeren verdiepen zich in het thema consumptie en oefenen zich in camera-, animatie- en radiotechnieken. Hun briljante ideeën gooien ze samen in een meesterlijk scenario. De ruwe producten worden op de montage2daagse van 12-13 april afgewerkt. Om ze 16 mei 2008 op pers en publiek los te laten.

Jouw jeugdhuis kiest de werkvorm

  • Animatiefilm
    Legomannetjes met een kater, een platgereden kabouter, een struisvogel met West-Vlaamse tongval. Alles kan! Laat Southpark en Pingu achter je en blaas de wereld op in deze overgeänimeerde sessie.
  • Kortfilm
    Licht uit, spot aan, zoom in en cut. Maak je eigen docusoap, videoclip, reportage, actiefilm of drama. Regisseer je parels en laat hen schitteren op het grote scherm.
  • Radioshow
    Scherp de stembanden! Duw voorbijgangers een micro en lastige vragen onder hun neus. Kies de juiste muziek en praat het geheel aan elkaar tot een flitsende radioshow.

Meer info

Globateliers XXL is een organisatie van Jeugddienst Globelink en Graffiti Jeugddienst.
Contact en info: Sam Verhaert - sam@globatelier.be - 02/527 91 94 - www.globatelier.be - Bekijk de filmpjes van vorig jaar op www.myspace.com/glatxxl

Deel dit artikel