Globelink gaat del.icio.us

Waarom interessante bookmarks voor jezelf houden? Je kan ze ook delen met je doelgroep, met gelijkgezinden en met de rest van de wereld. Jeugddienst Globelink zet de toon. Alle links die naar jongeren, duurzame ontwikkeling, Noord-Zuid en participatie ruiken, komen terecht op de eigen del.icio.us pagina. De Globelinkstaf nodigt het Vlaamse middenveld en het jeugdwerk uit om een account aan te maken en hun kennis te delen.


 

Een social bookmarking-site als del.icio.us biedt een (jeugdwerk)organisatie immers heel wat kansen. Dat schrijft Nathan Vandendriessche in zijn thesis over web 2.0. Als één van de medewerkers een link opslaat, vertelt de website hoeveel andere surfers dat ook hebben gedaan. Zo leer je mensen en organisaties met gelijke interesses kennen. Door het gebruik van tags ontdek je ook verwante webadressen in jouw interessegebied.

Jeugddienst Globelink roept andere organisaties op om ook een kosteloos account te openen. Communicatiemedewerker Tijs de Meyer: “Onze del.icio.us pagina kan een klein informatiecentrum worden waar we dieper op onze thema’s in kunnen gaan. Als de hele milieu- en Noord-Zuidbeweging, samen met het Vlaamse jeugdwerk, hetzelfde doet, kunnen we elkaar en onze doelgroep een schat aan informatie aanbieden.”

 

http://del.icio.us/

Globelink DOOR:

Deel dit artikel