Goma: update

Goma: update De situatie in Noord-Kivu is de laatste uren aanzienlijk verslechterd. De gevechten hebben de stad Goma bereikt. Het merendeel van de humanitaire organisaties trachten hun staf te evacueren of hebben de stad verlaten.

Om veiligheidsredenen heeft Handicap International besloten in de stad te blijven. Het team schuilt momenteel in haar bureau. Hier bevinden zich Eyal Reinich, verantwoordelijke voor ons noodhulpproject in Goma, samen met een Belgische kinesitherapeute en twee nationale stafmedewerkers. Ze hebben electriciteit en voldoende water en proviand voor de komende dagen. De rest van het team bevindt zich in het huis van Handicap International. Onze stafmedewerkers bevinden zich in veiligheid en voelen zich niet rechtstreeks bedreigd of geviseerd.

Eyal Reinich aan de telefoon om 17u.30: 'Deze namiddag waren er talrijke verplaatsingen van de bevolking in de stad. Rond 15u hoorden we geweerschoten en sinds 16.00u is alles gesloten. De stad lijkt uitgestorven. We volgen de situatie op de voet'.

28/10/2008: Internationale gemeenschap mag ontheemden in Noord-Kivu niet aan hun lot overlaten


Deel dit artikel