Handicap International begint noodinterventie na aardbeving in Haïti

Gisterenavond werd Haïti getroffen door een zware aardbeving. De teams van Handicap International ter plaatse maken zich klaar om hulp te bieden. In de hoofdstad Port-au-Prince werden verschillende grote gebouwen vernietigd. De catastrofe maakte honderden misschien zelfs duizenden slachtoffers.
De eerste tellingen na de aardbeving zijn alarmerend. De aardschok had een kracht van zeven op de schaal van Richter en vond plaats gisteren om vijf uur ’s namiddags lokale tijd. De hoofdstad Port-au-Prince telt twee miljoen inwoners en werd zwaar getroffen. Zowat alle overheidsgebouwen zijn beschadigd of volledig ingestort.

Handicap International is sinds een jaar aanwezig in Haïti om een logistiek platform te coördineren in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). De teams ter plaatse hebben de aardbeving meegemaakt en worden gemobiliseerd om hulp te bieden. De organisatie zal zo snel mogelijk voedselbedelingen beginnen en gewonden helpen.

Haïti is een van de armste landen in de regio en gaat regelmatig gebukt onder natuurrampen. Daarnaast is het politiek klimaat al tientallen jaren instabiel.

Handicap International zet zich mee achter de gemeenschappelijke actie HAITI LAVI 12-12 www.1212.be.

BRON:
Handicap International

Deel dit artikel