In memoriam

Handicap International herdenkt drie medewerkers die in Oost-Congo het leven lieten in een vliegtuigcrash op 1 september 2008. Handicap International is diep onder de indruk en bedroefd door dit tragisch ongeluk en leeft ten zeerste mee met de families en vrienden van onze collega's en de andere slachtoffers.
In memoriam
Patrick CHIRWISA

Patrick was een enthousiaste jongeman die werkte voor het sensibilisatieproject rond de gevaren van landmijnen in Congo. Hij volgde hiervoor in februari een opleiding en schoolde zich ook daarna nog voortdurend bij. Hij was heel goed in het verzamelen van gegevens rond de problematiek en kon ook vlot met de camera overweg. We zullen de inzet van Patrick hard missen.In memoriam
Jean-Pierre BOLIMA

Jean Pierre was de man waarop het hele sensibilisatieproject rond de risico's van landmijnen in Congo steunde. Met theater als medium kon hij honderden mensen samenbrengen rond de belangrijke boodschap van veiligheid voor volwassenen en kinderen. De sensibilisatiecampagnes die hij mee ontwikkelde zullen blijven bestaan en nog velen voor het gevaar van landmijnen kunnen behoeden. Handicap International betreurt het verlies van deze trouwe medewerker.

In memoriam
Alphonse KISUBI

Alphonse was een belangrijke partner van het sensibilisatieproject rond de gevaren van landmijnen in Congo. De verankering in de gemeenschap is cruciaal voor dit programma dat zoveel mogelijk volwassenen en kinderen wil bereiken. Als verantwoordelijke van een antimijneenheid op dorpsniveau zorgde hij er vol toewijding voor dat de gevarenzones goed afgebakend blijven, dat de mensen de markeringen begrijpen en voortdurend herinnerd worden aan de gevaren van mijnen in de omgeving. Zijn dorp bevindt zich op 87 km van Kisangani. Onze gedachten zijn bij zijn familie en zijn gemeenschap.

Deel dit artikel