Kampkippen en bio-uniformen - verdraaidewereld.be

Verdraaidewereld.be bundelt aanbod rond duurzame ontwikkeling voor jeugdwerk 


Je bent jong en bezorgd om de wereld? Je jeugdbeweging wil duurzaam op kamp? Je zoekt ‘eerlijke’ t-shirts of afvalarme bosspelen? Op verdraaidewereld.be moet je zijn: dé nieuwe site die al het aanbod rond jeugdwerk en duurzame ontwikkeling bundelt.


250.000 Vlaamse kinderen en jongeren begonnen twee jaar geleden de wereld te verdraaien. VerdraaiDe Wereld was toen het gemeenschappelijk jaarthema van tien jeugdbewegingen in samenwerking met heel wat ngo’s. Duurzame ontwikkeling veroverde een plekje in het jeugdwerk. De nieuwe webstek van het Platform VerdraaiDe Wereld zwengelt deze draaibeweging verder aan.

Wat vind je op verdraaidewereld.be?

Waar vind je een dansvloer die zelf energie opwekt? Hoe meet je de voetafdruk van je kamp? Hoe stel je een vervoersplan op met het team? Ja, hoe kan je binnen je organisatie concreet aan de slag met duurzame ontwikkeling?

Goed nieuws! Je hoeft niet langers langs 20 verschillende sites over duurzame ontwikkeling te surfen. Verdraaidewereld.be linkt jeugdwerkers door naar álle spelen, vormingen, campagnes en concrete tips die het net aanbiedt. De site barst dan ook van de tips. Aan elke tip hangt een goed voorbeeld dat uitdaagt tot actie. Wist-je-dat-jes en een heleboel links prikkelen om verder te surfen.

Deze kersverse site biedt jeugdwerkers ook een forum voor alle vragen rond jeugdwerk en duurzame ontwikkeling. Binnen de drie dagen voorziet de kernredactie hen van een swingend antwoord. Die redactie bestaat, net als het platform VerdraaiDe Wereld, uit een combinatie van Noord-Zuidorganisaties, milieubewegingen en jeugdwerkers.

Waarom verdraaidewereld.be?

Kinderen en jongeren zijn bezorgd om deze wereld en ze kunnen hem zélf verdraaien met de hulp van het jeugdwerk. Daar is het platform VerdraaiDe Wereld van overtuigd. Daarom reikt het jeugdwerkers met deze website een concreet handelingsperspectief aan.

Duurzame Ontwikkeling steunt op verschillende poten. Nu en later, arbeid en milieu, Noord en Zuid, lokaal en globaal. Het draait allemaal rond elkaar en dit beestje heeft geen poot teveel.
www.verdraaidewereld.be

Het Platform VerdraaiDe Wereld wordt gecoördineerd door Jeugddienst Globelink, bestaat uit Wereldcentrum, Jeugd Rode Kruis, KSJ-KSA-VKSJ, 11.11.11, VELT, KLJ, Vredeseilanden, Jerom, Jeugd & Vrede, Broederlijk Delen, Trias, Jint, Chiro, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Kazou, Oxfam Wereldwinkels, Djapo en wordt gesteund door Vlaamse Jeugdraad, IJD Antwerpen, Ecolife, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, KAJ, Green.

Deel dit artikel