Kom in actie voor de Sahel

Talloze gezinnen in de Sahelregio (West- en Centraal Afrika) maken een moeilijke tijd door. De voedselcrisis bedreigt meer dan 18 miljoen mensen. Zonder hulp redden zij het niet.

Droogte, povere oogsten en hoge voedselprijzen liggen aan de basis van dit probleem, samen met een diepgewortelde armoede. Boeren en veehoeders staan er voor onmogelijke keuzes. Indien ze hun werktuigen en vee verkopen om eten te kunnen kopen, hoe zullen ze dan een inkomen vergaren zodra het opnieuw begint te regenen?

Oxfam wil meer dan een miljoen mensen helpen om deze crisis te boven te komen. Het hulpprogramma dat we uitvoeren omvat irrigatieprojecten, groentetuinen, cash geld, geld-voor-werk, hygiƫne, watervoorziening en dierenverzorging want daarvan hangen de bestaansmiddelen van de meeste mensen af.

De bijgaande infografiek belicht de omvang van de voedselcrisis: welke gebieden en hoeveel mensen werden getroffen en welke acties onderneemt Oxfam om hulp te bieden. Ook u kunt een gebaar van solidariteit stellen.
BRON:
Oxfam Solidariteit

Deel dit artikel