Kom op 11 maart naar het disABILITY filmfestival in Leuven


film theviolin


Handicap International tekent weer present voor de vierde editie van het disABILITY filmfestival in Leuven. Op dinsdag 11 maart stellen we de film 'El Violin voor'.


 


De film speelt zich af in een fictief Latijns-Amerikaans land, dat wordt getekend door een hevig intern conflict.

De gelijkenissen met Colombia, waar al meer dan 45 jaar een hevig intern conflict woedt, zijn pijnlijk actueel. De grote Colombiaanse schrijver Marquez schreef over zijn land "wij Colombianen zijn impulsief en sentimenteel, de menselijke warmte is er sterker dan het wantrouwen, de liefde voor het leven is immens... en toch moorden wij elkaar uit" (uit "Para un pais al alcance de los niƱos").

Deze tegenstellingen worden op een 'ontwapenende' manier in beeld gebracht in de film el Violin. Je wordt als het ware meegesleurd in het dubbelleven van de violist Don Plutarco, die door het leven gaat als schijnbaar onschuldige boer en muzikant, maar eveneens als smokkelaar van wapens.


Handicap International in Colombia


Handicap International is al 15 jaar actief in Colombia waar het decennialange conflict duidelijke sporen nalaat: het binnenland is nog steeds bezaaid met landmijnen. Die eisen heel wat dodelijke slachtoffers, ernstig gewonden en veroorzaken blijvende handicaps. 


Handicap International zet zich in deze context in voor de meest kwetsbaren. Een van de drie grote projecten van Handicap International is de 'Actie tegen Mijnen' waarbij slachtoffers van landmijnen worden ondersteund tijdens heel het proces van revalidatie en integratie.

Verder wil Handicap International de slagkracht vergroten van organisaties die zich inzetten voor deze slachtoffers. Daarnaast doet Handicap International aan gemeenschapsgerichte revalidatie en ondersteunen we verenigingen die opkomen voor rechten van mensen met een beperking.
 

Kom op 11 maart naar het disABILITY filmfestival in Leuven en laat je meeslepen door het mooie portret van een fysiek verminkte violist in een Zuid-Amerikaans land die met de hulp van zijn muziek munitie wil smokkelen naar zijn belegerde dorpsgenoten.


Waar?
Provinciehuis Vlaams Brabant - Provincieplein 1, 3000 Leuven
Wanneer? Dinsdag 11 maart om 19.00 u
Reservatie is verplicht!
GRATIS INKOM 


BRON:Handicap International

Deel dit artikel