Match Celtic vs Manchester United brengt 300.000 £ op voor Oost-Afrika

Na de Legends Match van 10 augustus bedankten de gewezen Britse voetbalsterren hun fans voor hun solidariteit. De unieke wedstrijd bracht 300.000 Britse ponden op voor de humanitaire acties van Oxfam in Oost-Afrika.

De legendarische spelers van Celtic en Manchester United -stuk voor stuk echte vedetten - speelden een grootse wedstrijd. Celtic-speler John Kennedy schonk achteraf zijn deel van de ontvangsten aan het noodhulpfonds van Oxfam. Oorspronkelijk was dit bedrag bedoeld om zijn te vroege afscheid van de club te verzachten.

De bijzondere match tussen de vroegere clubspelers van Celtic en ManU eindigde op 5-2 voor de Celtics Legends. De wedstrijd werd bijgewoond door 55.000 fans. Zij zagen hoe de vroegere Celtic-speler Henrik Larsson een hat-trick scoorde en de grasmat deelde met Hollywoodvedette Gerard Butler en nog andere grote namen. Behalve de schenking van speler John Kennedy werden gisteravond nog meer fondsen ingezameld in het stadion, via sms-berichten van de kijkers thuis, via online schenkingen op de website van Oxfam en een veiling voor het goede doel.

BRON:
Oxfam Solidariteit

Deel dit artikel