MD16, nieuw merk gelanceerd op Mano Mundo

Zondag 14 mei 2006 | Wereldsolidariteitplein | Mano Mundo | Boom

Op zondag 14 mei lanceert de derdewereldorganisatie Wereldsolidariteit een nieuw merk 'MD16-Make it work' op het muziekfestival Mano Mundo in Boom.

Er is geen ontkomen aan: de festivalbezoeker krijgt overal MD16-merken geplakt, kan zijn eigen MD16 t-shirt ontwerpen, MD16 Boomerang kaarten ondertekenen en wordt om de oren geslagen met MD16 jingles en banners. Promotieteams uit Sri Lanka, Bangladesh, Indonesië, Congo, Guatemala en Vlaanderen vertellen het verhaal achter het nieuwe merk.

MD16, wablieft?

MD verwijst naar de Millennium Doelstellingen van de Verenigde Naties om tegen 2015 de armoede in de wereld te halveren. 191 wereldleiders ondertekenden dit engagement. Over werk wordt slechts 1 keer gesproken en dan nog maar in doelstelling 16. Met het merk ‘MD16 – make it work!’ wil Wereldsolidariteit de tewerkstelling van jongeren overal ter wereld uitdrukkelijk op de agenda plaatsen, want werk is een voorwaarde om armoede echt aan te pakken. En meer dan 88 miljoen jongeren zijn werkloos.

Wie het MD16-merk (uit)draagt, geeft te kennen dat hij/zij fatsoenlijk werk eist voor jongeren. Een merk met een boodschap dus.

Meer info?

 

 

Deel dit artikel