Moederdag voor alle mama’s!

moeder met kind in Vietnam

Elke dag krijgen de teams van Handicap International in revalidatiecentra mama’s over de vloer. Of sociaal werkers gaan hen thuis bezoeken. Die mama’s hebben geen gemakkelijk leven. Sommigen hebben zelf een handicap. Dan moeten ze daarmee leren leven, terwijl ze ook nog moeten zorgen voor hun familie. En soms sluit hun gemeenschap hen uit. Dat is wat met de Burundese Dorinne is gebeurd, bij wie tijdens de bevalling vanalles is fout gelopen. Zulke drama’s probeert onze organisatie te voorkomen. Zo zetten we programma’s op touw om het risico op handicaps bij jonge mama’s en hun kind te beperken.

Elke dag krijgen de teams van Handicap International in revalidatiecentra mama’s over de vloer. Of sociaal werkers gaan hen thuis bezoeken. Die mama’s hebben geen gemakkelijk leven. Sommigen hebben zelf een handicap. Dan moeten ze daarmee leren leven, terwijl ze ook nog moeten zorgen voor hun familie. En soms sluit hun gemeenschap hen uit. Dat is wat met de Burundese Dorinne is gebeurd, bij wie tijdens de bevalling vanalles is fout gelopen. Zulke drama’s probeert onze organisatie te voorkomen. Zo zetten we programma’s op touw om het risico op handicaps bij jonge mama’s en hun kind te beperken. Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan in Vietnam, Cambodja en Congo. Ofwel krijgen mama’s een kind met een handicap. Dan doen zij hun best om hun zoon of dochter op te voeden, ook al is die een beetje anders.

Voor al die mama’s kunnen eenvoudige dagelijkse handelingen een ware opgave betekenen. Hoog tijd dus dat we even aan hen denken.BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel