Nieuw jeugdwerkspel 'Diarree, weg ermee!'

Diarree weg ermeeBen je leider in een jeugdvereniging en ben je nog op zoek naar een leuk en leerrijk spel om op kamp te spelen? Download dan snel het gloednieuwe spel 'Diarree weg ermee'!

Spelenderwijs leren 8 tot 10 – jarigen alles over water en gezondheid in Senegal.


 

De deelnemers kruipen in de huid van Moussa, een leeftijdgenoot in Senegal. Hij heeft diarree. Wereldwijd sterven dagelijks zo'n 2.000 kinderen hieraan. Hoe kunnen de Belgische kinderen Moussa en zijn lotgenoten helpen? Ze moeten zelf actief op zoek naar oplossingen.

Water is één van de sleutelwoorden. Als Moussa toegang heeft tot proper water, loopt hij minder kans om ziek te worden. 'Diarree weg ermee' werd ontwikkeld in het kader van Loop naar de pomp?!, een educatief traject rond water van ngo Bevrijde Wereld, verschillende verenigingen en het Sint-Niklase stadsbestuur.*Meer info:* De organisaties achter het initiatief Loop naar de Pomp?!: Bevrijde Wereld, Mundo Loco, Oxfam
Wereldwinkel Sint-Niklaas, VAIS, de provincie Oost-Vlaanderen, Kleur Bekennen, Kleur Bekennen Kids, de stad Sint-Niklaas, Green, Djapo, MOS, PROTOS en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

 Deel dit artikel