Nobelprijskandidaat Samuel roept Yves Leterme op tot actie

Dit weekend komt Samuel naar België. Samuel is het boegbeeld van de huidige Broederlijk Delen-campagne. Hij verblijft een week in ons land en zal deelnemen aan verschillende activiteiten.

Op dinsdag 30 maart 2010 trekt Broederlijk Delen naar de Wetstraat . Om tien uur overhandigt Daniel De Klerck, voorzitter van Broederlijk Delen, de petitie ‘Nomineer Samuel voor de Nobelprijs voor Duurzame Ontwikkeling’ aan premier Leterme in aanwezigheid van Samuel.

Samuel wordt, zoals vele andere boeren in het Zuiden, nu al geconfronteerd met de gevolgen van de opwarming van de aarde. Dit dwingt hem en de andere boeren om zich aan te passen. Ze bedenken creatieve oplossingen. Zo realiseren ze hun eigen plannen om hun voedselproductie en milieu te beschermen. Daarom nomineert Broederlijk Delen Samuel voor de Nobelprijs voor Duurzame Ontwikkeling.

Sinds de start van de campagne op 17 februari 2010, kan iedereen Samuel nomineren via de online petitie op www.nomineersamuel.be en via petitieposters. Met deze petitie vraagt Broederlijk Delen onze politieke leiders om een rechtvaardig klimaatakkoord. Als sluitstuk van de campagne overhandigt Broederlijk Delen, samen met Samuel de petitie aan de Belgische premier.

In juli 2010 wordt België immers voorzitter van de Europese Unie. Broederlijk Delen vraagt dat Europa, onder leiding van België, het voortouw neemt voor het rechtvaardig klimaatakkoord dat de wereld nodig heeft. Zo moeten de rijke landen het arme Zuiden zowel met middelen en technologie als met geld helpen zich te wapenen tegen het veranderende klimaat. Dat rechtvaardig klimaatakkoord wordt hopelijk eind dit jaar op de nieuwe VN-top in Mexico afgesloten.

U bent van harte uitgenodigd op het persmoment waar we Yves Leterme de petitie overhandigen. Dit vindt plaats op dinsdag 30 maart 2010 om 10 uur in de Wetstraat 16 te Brussel.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via karel.ceule(at)broederlijkdelen.be

Er is ook mogelijkheid om Samuel op andere momenten tijdens zijn verblijf te ontmoeten en te interviewen. Gelieve hiervoor contact op te nemen met Karel Ceule, de persverantwoordelijke van Broederlijk Delen.


Voor meer informatie:
Karel Ceule, persverantwoordelijke Broederlijk Delen, 0476.33.02.21

Deel dit artikel