Op weg naar onze bestemming...

Samen met 8 Vlaamse jongeren gaan we met verschillende culturen werken aan een statement omtrent de Mileniumdoelstellingen. Deze zouden theoretisch gezien tegen 2015 gerealiseerd moeten worden. Het is dus 5 voor twaalf, de klok tikt, hoog tijd om de politici wakker te maken.

Gedurende het internationale jongerenkamp dat in Praag (Tsjechië) plaatsvindt, gaan we aan de hand van allerhande activiteiten hieromtrent een beter beeld op proberen te krijgen. Het doel van het kamp is dat we aan het einde van deze week een algemeen statement aan de internationale politiek en pers kunnen voorleggen. Het gehele evenement dat op vrijdag in het centrum van Praag plaatsvindt bestaat niet enkel uit saaie tekst, maar ook uit dans, muziek, fotografie, film, en nog zo veel meer.

Iedereen van ons had wel kriebels in zijn buik om naar het onbekende te vliegen: we komen namelijk in een onbekend gebied, onbekende taal, onbekende culturen terecht; want er nemen 7 verschillende landen deel aan dit project.
Na anderhalf uur vliegen kwamen we al toe in een heel ander deel van Europa. Toen we toekwamen in de luchthaven van Praag, maakten we al kennis met 3 deelnemende landen: Frankrijk - waar we samen mee in het vliegtuig zaten - Engeland en Senegal. Met hun stapten we ook de bus op, richting de kampplaats, dat zich 70 kilometer van Praag bevindt.

Toen we aankwamen werd het 'culinaire' eten ons al geserveerd. Na het eten mochten we onze valiezen uitpakken en kennis maken met onze kamergenoten. Het was een beetje vreemd, omdat we gemixed werden met andere landen. Dit wil dus zeggen dat een gemeenschappelijke taal spreken geen evidentie is.

Eens goed geïnstalleerd werden we ondergedompeld in een culture avond waarbij de zeven landen zich kort voorstelden. Last but not least, kwamen de Belgen als laatst, en vooral dat laatste, want het werd met dansende ambiance geëindigd.

Hierbij ronden we dan ook onze eerste dag af, die een begin is van een goede week.

Praagse groetjes,
Sarah, Rémy, Hakim, Mariet, Annelies, Annelien, Steffi, Jullie, Jan & Katlijn.

BRON:
Studio Globo

Deel dit artikel