Oplossingen voor de crisis moeten van de basis komen, zegt Oxfam op Wereld Sociaal Forum.

Oxfam International laat samen met de basisbewegingen haar stem horen op het 9de Wereld Sociaal Forum in de Braziliaanse stad Belém.

“We zijn aanwezig op dit 9de Wereld Sociaal Forum in Belém om ervaringen uit te wisselen en samen met andere organisaties en netwerken strategieën uit te werken die de gecumuleerde effecten van de economische crisis, de klimaatverandering en de voedselcrisis in de ontwikkelingslanden bestrijden”, licht Maria Kohan van Oxfam toe.

De voedselcrisis, een prominent thema
“Door de volatiele voedselprijzen kregen vorig jaar nog eens 100 miljoen mensen af te rekenen met honger, waardoor het totaal aantal mensen zonder voldoende voedsel nu gestegen is tot 1 miljard: 1 op 6 personen op aarde lijdt honger!

“Sociale bewegingen kunnen niet gewoon vanaf de kantlijn blijven toekijken, zij moeten hun ontwikkeling en hun toekomst mee vormgeven. Om oplossingen voor de meervoudige crisissen uit te werken, moeten de noden gekend zijn van de mensen die het minste bezitten maar wel het zwaarst getroffen worden en hun voorstellen moeten ernstig genomen worden. Het Wereld Sociaal Forum biedt ruimte voor debat en wereldleiders zouden hier hun oor moeten te luisteren leggen”, zegt Katia Maria van Oxfam in Brazilië.Deel dit artikel