Oproep manifestatie 11 januari

Op 27 december startte het Israëlische leger een massaal offensief tegen de Gazastrook. De impact van dit conflict op de burgerbevolking is verschrikkelijk: op 7 januari waren er al meer dan 640 doden en bijna 3.000 gewonden.

Voor de inwoners van Gaza, die al voor 80% afhankelijk waren van humanitaire hulp, volgt dit conflict op een 19 maanden aanslepend embargo. Deze nieuwe escalatie zorgt ervoor dat de levensnoodzakelijke toegang tot basisvoorzieningen zoals geneesmiddelen, zuiver water, voedsel en brandstof extreem bemoeilijkt wordt.

Er is een ongeziene humanitaire crisis aan de gang, waarbij de sanitaire en medische infrastructuur in Gaza op het punt staat om in te storten…  
 

Nationale Manifestatie
11 januari 2009
14 uur
Brussel, Zuidstation
 
Stop de slachting in Gaza!
Het stilzwijgen doodt!
 
Stop het embargo tegen de Palestijnen
Stop het geweld tegen burgers
Stop de straffeloosheid 
Opschorting van de akkoorden EU-Israël*

 
 
* Oxfam sluit zich aan bij de coalitie van humanitaire- en ontwikkelingsorganisaties die de Europese Unie oproepen om de uitbreiding van haar relaties met Israël op te schorten tot Israël akkoord gaat met een allesomvattend staakt-het-vuren en tot Israël een vrije humanitaire doorgang tot de Gazastrook garandeert. Dit is niet hetzelfde als het opschorten van de akkoorden EU-Israël. Oxfam merkt op dat de eis die in deze betoging wordt gesteld niet volledig dezelfde is, maar benadrukt de noodzaak om in een breed platform met verschillende gevoeligheden en standpunten deze vreedzame betoging mee te ondersteunen, als sterk en dringend politiek signaal vanuit de bevolking naar de Belgische en Europese politici.


Deel dit artikel