Pakistan noodhulp: Focus op drinkbaar water en steun aan mensen met een handicap


Handicap International heeft sinds 1 augustus al hulp verleend aan 30.000 mensen en zet nu haar werk op het terrein verder. Het team van 100 mensen is momenteel actief in de provincie Khyber-Pakhtunkhwa (KPK), meer bepaald in de steden Kohat en Mingora (Swat) en op het platteland.

De organisatie verdeelt 7000 hygiene kits, waarmee families water kunnen behandelen en opslaan om zich te wassen en te koken. In Mingora zorgt Handicap International ervoor dat er dagelijks 16.000 liter water op een veilige manier vervoerd wordt tot bij de bevolking. Dit is uiteraard een noodoplossing omdat waterleidingen defect zijn en het grondwater verontreinigd door de overstroming.

Handicap International heeft daarom tegelijkertijd ook enkele ingenieurs ter beschikking die op verschillende plaatsen het waterbevoorradingssysteem te herstellen. Op deze korte tijd hebben zij zo al de waterleidingen van 4 dorpen volledig hersteld. Ook in deze crisis blijft Handicap International mensen met een beperking te helpen door het ter beschikking stellen van ondermeer rolstoelen, orthopedische hulpmiddelen en psychosociale ondersteuning. Zeker in dergelijke crisissituaties zijn deze mensen immers bijzonder kwetsbaar.BRON:
Handicap International

Deel dit artikel