Petitie tegen TTIP breekt record met 2.000.000 handtekeningen

ttip betoging
In oktober 2014 lanceerden bijna 300 Europese organisaties een zogenaamd burgerinitiatief tegen TTIP en CETA, de handelsakkoorden tussen de EU en de VS en Canada. Op acht maanden tijd werd een record aantal handtekeningen opgehaald. De actie loopt nog tot oktober 2015. Teken de petitie.

Zowel TTIP als CETA bevatten de zeer omstreden ISDS clausule, waarmee een bedrijf buiten de gewone rechtsgang om, een overheidsbeleid kan aanklagen omdat het de 'belangen' van dat bedrijf zou kunnen schaden.

Het burgerinitiatief richt zijn pijlen niet enkel op ISDS, maar wil ook voorkomen dat met het Transatlantic Trade and Investment Partnership (of TTIP) met de VS en het CETA-verdrag met Canada (Comprehensive Economic and Trade Agreement) de arbeids-, sociale, milieu-, privacy- en consumentenstandaarden worden afgebouwd en dat publieke diensten zoals water en cultureel erfgoed worden gedereguleerd in ondoorzichtige onderhandelingsprocessen.

De actie gaat door

Na acht maanden is het  record van een vorig burgerinitiatief  al gebroken  (1,88 miljoen handtekeningen voor het 'recht op water'). Maar de actie blijft doorgaan. Aan het huidige tempo kan de actie misschien wel 3.000.000 handtekeningen ophalen.

Spreek uw Europees parlementslid aan.

Bovendien is nu ook nieuwe oproep gelanceerd waaraan iedereen kan deelnemen. Deze woensdag 10 juni stemt het Europese parlement in Straatsburg een resolutie over TTIP en ISDS. Via de website www.no2isds.eu kan je een Europarlementslid naar keuze aanspreken om haar of hem te vragen om woensdag tegen ISDS te stemmen!  En als ISDS toch in de tekst blijft staan, om dan de hele resolutie te verwerpen.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels