Philippe Croizon en Arnaud Chassery bereiken Azië

PROFICIAT !!! Philippe Croizon en Arnaud Chassery bereikten op donderdag 21 juni Azië. Ze hebben dus de tweede etappe van hun uitdaging tot een succesvol einde gebracht. Die bestond erin om de Golf van Akaba in de Rode Zee door te steken om Afrika met Azië te verbinden. De zwemtocht duurde 5u25. Het is de eerste keer dat langeafstandszwemmers de Golf van Akaba vanuit Afrika naar Azië doorsteken.

De twee Fransmannen, de ene valide, de andere met een handicap, verwezenlijken momenteel een ongelooflijke weddenschap : in vier oversteken de vijf continenten al zwemmend verbinden. Uiteraard een sportieve topprestatie, maar ook een schitterende boodschap van gelijkheid : « Het is vooral een krachtig symbool : een valide en gehandicapte zwemmer die samen de verschillen wegvegen, zegt Philippe Croizon. Met deze uitdaging leggen we bruggen tussen de continenten maar ook tussen valide en gehandicapte personen. »

Na de eerste doorsteek tussen Oceanië en Azië zijn de twee mannen nu dus halverweg hun uitdaging. Volgende etappes : Europa met Afrika verbinden in juli (Straat van Gibraltar), vervolgens Amerika met Azië in augustus (VS - Rusland via de Beringstraat).

De doortochten in cijfers :

  • Afstand in vogelvlucht : 20 km
  • Voorziene zwemafstand : 20 à 25 km
  • Watertemperatuur : 20 à 26°C

 

Bekijk de eerste zwemtochten hier.BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel