Plak je mee?

Plak je mee?

Na een geslaagd eerste campagnejaar, laten we het thema vluchtelingen en migratie niet los. In het najaar barst onze nieuwe campagne los. Hoe jij kan meedoen? Zet je pot behangerslijm en borstels al maar klaar. We zijn van plan Vlaanderen vol te hangen met onze boodschap #AllemaalMensen, onderweg naar beter.

Ook dit jaar, in 2018, plaatsen we het thema migratie centraal in onze campagne. We zoomen in op de oorzaken van gedwongen migratie: klimaatverandering, conflict, politieke overtuiging, gebrek aan onderwijs, honger ... en tonen dat we #AllemaalMensen zijn, onderweg naar beter. Want zijn we niet allemaal op zoek naar een goed leven voor onszelf en onze kinderen?

We blijven daarom campagne voeren voor een humaan en solidair migratiebeleid. We blijven vragen dat onze politici migranten menswaardig behandelen zodra ze hier zijn. Dat ze zorgen voor veilige routes en de oorzaken van migratie aanpakken. En dat ze eerlijk over migratie communiceren. Een ander migratiebeleid is mogelijk en noodzakelijk, daar geloven wij in.

PLAK JE MEE?
Dit najaar verspreiden we affiches over heel Vlaanderen. De affiches dragen onze boodschap uit: wij zijn #AllemaalMensen, onderweg naar beter. Iedere affiche toont een oorzaak van gedwongen migratie (klimaatverandering, politieke vervolging, gebrek aan waardig werk, gebrek aan onderwijs ...). Om te laten zien dat er wel warmte en solidariteit is voor de miljoenen vluchtelingen en migranten, roepen we op om de affiches massaal op te hangen. Zo geven we het duidelijke signaal aan onze politici dat wij een humaan migratiebeleid wensen. En dat we begrijpen waarom mensen hun land verlaten om op zoek te gaan naar een beter leven.

Hoe kan jij helpen? Plak je gemeente vol met onze affiches. We organiseren een heus plakweekend van vrijdag 19 oktober tot en met zondag 21 oktober. Zoek zoveel mogelijk plakkers en centrale plaatsen om te plakken.
Doe je liever iets anders dan plakken? Help ons dan door zoveel mogelijk raamaffiches te verspreiden in jouw gemeente. Vraag mensen om de raamaffiche op te hangen aan hun raam.

Hoe je praktisch aan de slag kan, kom je hier in de loop van de volgende weken te weten. Laten we er een inspirerend najaar van maken. Samen zijn we #AllemaalMensen, onderweg naar beter.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels