Rapport 1 jaar hulpverlening in Haïti

Op 12 januari herdenkt Oxfam twee collega's die omkwamen bij de aardbeving in Haïti. De organisatie publiceert ook haar rapport over 1 jaar hulpverlening en de uitdagingen die nog wachten.

Wat Oxfam verwezenlijkte in 2010
  • Oxfam verzamelde na de aardbeving 98 miljoen dollar voor een drie jaar lopend humanitair programma. Eind 2010 was ongeveer 68 miljoen dollar uitgegeven. Dit rapport biedt meer details over de financiering van haar programma.
  • Met haar humanitaire respons na de aardbeving steunde Oxfam meer dan 500.000 mensen in Port-au-Prince en omgeving, Gressier, Petit Goâve, Grand Goâve en Léogâne. Oxfam leverde water, sanitair en hygiënekits, onderdak, noodvoedsel en bestaansmiddelen. Sinds oktober worden in deze gemeenschappen bijkomende activiteiten gerealiseerd om de verspreiding van cholera in te dijken.
  • Het preventieprogramma tegen cholera helpt 700.000 mensen met levensreddend water, vochtinbrengende producten voor oraal gebruik, sanitaire voorzieningen en vorming over basishygiëne om de verspreiding van cholera te voorkomen. Voor deze activiteiten worden de speciale aardbevingsfondsen van Oxfam niet gebruikt.
BRON:
Oxfam Solidariteit

Deel dit artikel