Robin Hood schiet opnieuw zijn pijlen af

Robin Hood en zijn gevolg richtten hun pijlen op de ambassades van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In een plechtige boodschap riepen ze de landen op om werk te maken van een FTT tijdens de vergadering van de ministers van financiën van de G20, op 18 en 19 februari in Parijs.

Rond het kampvuur dokterde Oxfam samen met organisaties uit heel de wereld het scenario uit voor deze wereldwijde actiedag voor de Financiële Transactietaks (FTT). De beweging besloot dat het welletjes is geweest en dat 2011 moet ingaan als hét jaar waarin de wereldleiders besloten om de financiële sector te belasten, om zo samen de problemen van armoede en klimaatverandering aan te pakken. Tot 500 miljard euro en een stabieler financieel systeem liggen in het bereik! Vooral nu Frankrijk voorzitter is van de G20 zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Van België tot Senegal, van Australië tot het Verenigd Koninkrijk en van Canada tot Japan, overal doken Robin Hood, zijn geliefde Marian en trouwe volgeling Broeder Tuck op om actie te eisen.
BRON:
Oxfam Solidariteit
Oxfam-Solidariteit DOOR:

Deel dit artikel