Scars of War gaat mondiaal in Brugge

Scars of War krijgt een plaatsje in het Minnewaterpark in Brugge

Scars of War in LeopoldsburgScars of War, de openluchttentoonstelling van Handicap International en In Flanders Fields, is vanaf 10 juli te zien in Brugge. De expo krijgt ook een centrale plaats tijdens het mondiale Feest in ’t Park op 25 juni.

Na een rondreis langs Ieper en Leopoldburg, trekt Scars of War naar Brugge waar de kubussen van 10 tot 26 juli een plaatsje krijgen op het Bargeplein en in het gezellige Minnewaterpark vlakbij het station van Brugge. De expo staat ook centraal tijdens Feest in ’t Park, een werelds en zomers familiefestival met muziek, workshops, Noord-Zuidinfo, wereldkeuken, fairtradebars, een wereldkinderdorp, …

Aan de hand van twaalf grote kubussen toont Scars of War het publiek hoe achtergebleven oorlogsmunitie (zoals clustermunitie en landmijnen) zelfs honderd jaar later nog een enorme impact heeft op de lokale bevolking. Foto’s en uniek archiefmateriaal tonen dat dit zowel geval is in Vlaanderen (vooral de Westhoek) als elders in de wereld (Ethiopië, Laos, Cambodja, Colombia, …).

Meer info

www.scarsofwar.be
www.feestintpark.beBRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel