Scars of War in Bokrijk

Scars of War in Ieper

Scars of War, de openluchttentoonstelling van Handicap International en In Flanders Fields, is vanaf 20 augustus te zien in Bokrijk! De tentoonstelling valt op 20 augustus samen met het Wereldfeest, een familiefeest met muziek, animatie en doe-activiteiten voor jong en oud.

Na een rondreis langs Ieper, Leopoldsburg en Brugge, trekt Scars of War dus naar Genk, waar de kubussen van 20 augustus tot 5 september een plaatsje krijgen in het prachtige park naast het museum, in het hart van het Wereldfeest. Tijdens het Wereldfeest zijn er interactieve workshops zoals een ontmijningsspel, rolstoelparcours of kunst maken met oorlogsresten.

Aan de hand van twaalf grote kubussen toont Scars of War het publiek hoe achtergebleven oorlogsresten (zoals clustermunitie en landmijnen) zelfs honderd jaar later nog een enorme impact hebben op de lokale bevolking. Foto's en uniek archiefmateriaal tonen dat dit zowel het geval is in Vlaanderen (vooral de Westhoek) als elders in de wereld (Ethiopiƫ, Laos, Cambodja, Colombia, ...).BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel