Schoenen uit!

Broederlijk Delen roept alle sportieve en geëngageerde lopers op om deel te nemen aan een nieuw fondsenwervend initiatief: de Blote Voeten Loop.

Dit evenement vindt plaats op zaterdag 3 april 2010 op het strand van Koksijde-Oostduinkerke. Deelnemers aan deze unieke strandjogging lopen op blote voeten en steunen op die manier de boeren in Bolivia. Het evenement wordt georganiseerd door de lokale werkgroep van Broederlijk Delen in samenwerking met de gemeente Koksijde.

Ook  Samuel, de Boliviaanse boer die op de affiche van de lopende Broederlijk Delencampagne staat, zal meelopen.

De Blote Voeten Loop is een origineel evenement voor jong en oud. Kinderen lopen 1 kilometer blootsvoets op het strand van Oostduinkerke en Koksijde, volwassenen joggen 5 kilometer. Het inschrijvingsgeld van de deelnemers gaat integraal naar projecten in Bolivia gesteund door Broederlijk Delen. De Blote Voeten Loop is dus de ideale manier om je benen in te zetten voor de armsten in Bolivia. Ook mensen die liever wandelen, zijn van harte welkom. Volwassenen betalen twaalf euro, jongeren tussen 12 en 18 zes euro en kinderen doen gratis mee. Deelnemers kunnen zich ook laten sponsoren door vrienden en kennissen ten voordele van Broederlijk Delen.

De organisatie is ervan overtuigd dat het tegen 3 april mooi weer zal zijn. Guido Calcoen, lokale medewerker van Broederlijk Delen: “We spraken zelfs de weerman aan om voor gunstig weer te zorgen op 3 april.  We zijn er helemaal klaar voor!”

Het evenement start en eindigt aan het gemeentelijk openluchtzwembad in Oostduinkerke. Kinderen komen in actie om 13u30. Jongeren en volwassenen starten om 14u15.

“Broederlijk Delen heeft verschillende inkomstenkanalen”, zegt Pol de Greve, directeur van de organisatie. “Traditioneel kunnen we rekenen op de financiële steun van duizenden schenkers en vrijwilligers. Maar de context verandert voortdurend en sommige inkomstenkanalen gaan achteruit. Daarom is het noodzakelijk om nieuwe fondsenwervende acties zoals deze te bedenken en nieuwe doelgroepen aan te spreken.”

Broederlijk Delen laat groepen mensen in het Zuiden hun eigen plannen uitvoeren in de strijd tegen armoede en onrecht. De ngo is actief in 20 landen en ondersteunt 250 partnerorganisaties.
Bekijk de folder (pdf)


Meer informatie:

  • www.broederlijkdelen.be/evenementen
  • Gert-Jan Bakx, Stafmedewerker Fondsenwervende Evenementen 0486/41 72 41
  • Karel Ceule, persverantwoordelijke Broederlijk Delen 0476/330 221
Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel