Solidanza: Op de dansvloer voor Handicap International

Gezocht: originele dansuitdagingen voor thé dansant in de Beurs

We beleven een nooit eerder geziene financiële crisis. Het beste tegengif? Dansen! En waarom niet solidair dansen, zodat anderen de smaak van het dansen terug te pakken krijgen. Oud of jong, met of zonder handicap, ervaren danser of dappere beginneling… op onze dansvloer wordt niemand uitgesloten en is iedereen gelijk, vandaar dit buitengewoon en feestelijk evenement op 5 en 6 december: Solidanza. Handicap International lanceert een oproep voor solidaire dansers om zich in te schrijven voor een uitdaging en zich te laten sponsoren door familie en vrienden. Zij die de origineelste dansuitdaging aangaan krijgen de openingsdans met acteur Michael Pas of presentatrice Sophie Dewaele cadeau. Met Solidanza gaan we samen de mooiste uitdaging aan: mensen met een handicap helpen om hun waardigheid en autonomie te vinden.

Sinds enkele jaren zijn thé dansants terug in trek bij een erg gevarieerd publiek. In het weekend van 5 en 6 december nodigt Handicap International iedereen ten dans in de Beurs. Oud of jong, valide of mindervalide, liefhebber of beginner, iedereen is welkom om zich uit te leven op salsa, tango, slow, rock ’n roll, rumba, salsa, paso-doble, chachacha… , elk op zijn of haar niveau.

Dit moderne thé dansant gaat door op een van de mooiste en meest ondergewaardeerde parketvloeren van Brussel: die van de Beurs! Iedereen kent dit gebouw langs de buitenkant maar slechts enkelen hebben tot nu toe de binnenkant kunnen ontdekken. Het Beursgebouw ligt centraal op het parcours de Brusselse Kerstmarkt, die dan in volle gang zal zijn.

Om de locatie te ontdekken en van de sfeer te genieten kunnen mensen op voorhand of de dag zelf toegangskaarten kopen. Er zullen ‘taxi-dansers’ aanwezig zijn om beginners de eerste pasjes aan te leren. Drank en hapjes worden voorzien.

Tijdens beide dansnamiddagen in december zullen mensen niet enkel komen dansen, maar ook uitdagingen aangaan ten voordele van mensen met een handicap in het zuiden. Geëngageerde dansers zullen zich alleen, als koppel of als groep inschrijven en zich inzetten voor Handicap International. Vrienden, collega's en familie kunnen de dansuitdaging financieel steunen. Wat kan die uitdaging zijn? 20 dansen op een namiddag, 5 verschillende stijlen dansen, verschillende dansen op één voet, drie uur aan één stuk bewegen… verbeelding is koning! De mooiste uitdagingen winnen de openingsdans met acteur Michael Pas of presentatrice Sophie Dewaele. Zij bezochten beiden al projecten in Cambodja en Vietnam. `Als vrienden van Handicap International willen we Solidanza steunen want door samen te bewegen helpen we anderen om dat ook te kunnen doen', aldus Michael Pas.

De Vlaamse federatie Danspunt en verschillende clubs steunen Solidanza en op die manier ook de projecten van Handicap International die de levenskwaliteit van mensen met een handicap in het zuiden willen verbeteren. Solidanza vindt plaats enkele dagen na 3 december, de internationale dag voor personen met een handicap. De Beurs zal voor de gelegenheid toegankelijk zijn langs de hoofdingang en mensen met een handicap zullen net als iedereen kunnen deelnemen aan het evenement. Er komt ook een demonstratie rolstoeldansen en dansiniataties onder meer door van Pol Van Assche, bekend als tangoleraar in Vlaanderen.

Wanneer: Zaterdag 5 en zondag 6 december, van 14.00 tot 20.00.
Waar: Beursgebouw in Brussel (Beursplaats, 1000 Brussel).
Inschrijvingen en informatie: www.solidanza.be of Yolande Hoornaert op 02/233 01 82.
Inkom: 10 euro, gratis onder de 12 jaar.


Actiepagina’s met een dansuitdaging kunnen aangemaakt worden tot midden november.

Solidanza is toegankelijk voor mensen met een beperking. Vrijwilligers staan klaar om mensen te begeleiden.

www.solidanza.be

Deel dit artikel