Stem voor het 'verhaal' van Palestina Solidariteit

palestina solidariteit verhaal[Foto:©H. Zchwarczenberg 2012]

Vandaag kreeg Palestina Solidariteit het heugelijke nieuws geselecteerd te zijn voor 'Verhaal van de Vierde Pijler'.  Samen met 85 andere Vierde Pijler-bewegingen verzonden we een verhaal dat veel voor de werking van de organisatie heeft betekend.

Ons verhaal is eigenlijk een brief.  Een brief van het 13-jarige meisje Ahed, uit het geteisterde Palestijnse dorpje Nabi Saleh.  Zij richtte deze brief enkele maanden geleden aand e Belgische bevolking om te vragen niet samen te werken met de Israëlische bezetting en met het Europese beveiligingsbedrijf G4S. 

Ze nodigt de Belgische bevolking uit haar huis te komen bezoeken, voordat het vernietigd is door Israëlische bulldozers.  Ze nodigt ons ook uit om haar familie te bezoeken, voordat ze worden opgepakt als politieke gevangenen, of voordat ze worden doodgeschoten tijdens de protesten tegen de bezetting, zoals gebeurde met haar oom Rushdie. 

Het zijn brieven zoals de hare die ons erop wijzen hoe belangrijk onze campagnes en acties zijn.  Het moedigt ons aan om verder te zetten, met volharding en hoop.

Stem voor ons


Ons verhaal kan gevonden worden op www.dagvande4depijler.be.
Bedankt voor uw half minuutje tijd en voor jouw stem.  Indien onze organisatie de meeste stemmen behaald, ontvangen we 1000 euro om te kunnen verder werken aan onze campagnes.

 

Deel dit artikel