Steun de werknemers van Triumph in Thailand en de Filippijnen!

Eind juni werden meer dan 3.600 arbeiders van Triumph ontslagen zonder enige vorm van overleg. Laat uw stem horen en eis dat Triumph de fundamentele arbeidsnormen respecteert!

Eind juni werden meer dan 3.600 arbeiders van Triumph Thailand en Triumph Filippijnen ontslagen zonder enige vorm van overleg (lees ook Triumph misbruikt crisis om vakbondsleden te ontslaan).

Actie gericht tegen vakbonden
Als reden voor deze massale golf van ontslagen wordt verwezen naar de economische crisis. Maar volgens de betrokken vakbonden is het eerder een bewuste strategie om een lastige vakbond te ondermijnen. Triumph International staat al lang bekend als bedrijf dat het niet te nauw neemt met de arbeidsrechten.

Momenteel voeren zowel de Thaise als de Filippijnse Triumph-vakbonden actie tegen deze golf van ontslagen. Zij worden hierin gesteund door drie partners van Oxfam-Solidariteit: Maar de druk moet ook op internationaal vlak opgevoerd worden! Daarom lanceert Oxfam-Solidariteit, in samenwerking met de Schone Kleren Campagne, een online briefactie.

Online briefactie: steun de werknemers van Triumph
In de brief vragen wij de directie van Triumph om:
  • alle informatie vrij te geven over de oorzaken van deze massale ontslagronde
  • op een eerlijke en transparante wijze overleg te plegen met de betrokken vakbonden
  • de fundamentele arbeidsnormen van de ILO en de OESO-richtlijnen na te leven
Doe mee met deze actie en steun zo de arbeiders van Triumph! Stuur de brief naar de heer Spiesshofer van Triumph International.
Want werknemers zijn geen gereedschap!

Deel dit artikel