Stoel Zoekt lief voor duurzame relatie


Vandaag (vrijdag) lanceren BOS+ en Netwerk Bewust Verbruiken de campagne Stoel Zoekt Lief. Met deze campagne willen we jongeren overtuigen dat een stoel meer is dan vier poten en een zitvlak. Een stoel is object met een straf verhaal, waar je van kunt houden en koesteren.

Logo BOSplus rgb NL grOp deze eerste lentedag start de stoel met dit viraal filmpje zijn zoektocht naar een lief. De rest van zijn verhaal en welke stoel bij je past kom je te weten op de website www.stoelzoektlief.be.

 

Jongeren laten kiezen voor duurzaam houtgebruik.


Deze online actie is het startschot van een drie jaar durende campagne. Daarmee wil BOS+ en Netwerk bewust Verbruiken jongeren en jongvolwassenen zelf laten kiezen voor duurzaam houtgebruik. De campagne wil niet betuttelen, maar vertrekt vanuit de vraag die alle jongeren zichzelf stellen: wie ben ik en wat is echte liefde.

In de campagne leer je de stoel kennen. Hij legt zijn ziel bloot en hij vertelt zijn verhaal. Zo was een deel van hem was ooit een boom in het regenwoud van Peru en een pootje maakte vroeger deel uit van een muurtafeltje in een oud herenhuis. Zijn zit is gemaakt uit lokaal grenen.

De campagne geeft tips en tricks over hoe je duurzaam hout herkent en laat jongvolwassenen upcyclend aan de slag tijdens workshops en livingsessies. De stoel is speciaal ontworpen voor deze campagne. Iedereen die een beetje handig is kan hem maken, pimpen en koesteren.

De campagnemakers willen tonen dat duurzame consumptie bij ons een positieve invloed kan hebben op de druk op natuurlijke rijkdommen elders ter wereld.


Mini-tentoonstelling reist door Vlaanderen


In het kader van de campagne 'Stoel zoekt Lief' namen 5 jonge kunstenaars 5 houten stoelen onder handen. Elke stoel staat daarbij voor één aspect van duurzaamheid in de houtsector. Van 21 maart tot 17 april reizen de stoelen in een minitentoonstelling door Vlaanderen en Brussel.
logo stoelzoektlief3
Voor de minitentoonstelling toverden de kunstenaars eenzelfde stoel telkens om tot een karaktervol hebbeding. Bezoekers komen via een Flairtest te weten welke stoel het best bij hem of haar past. Zijn ze helemaal weg van Retro Ramona, of worden ze eerder geprikkeld door de mysterieuze Avontuurlijke Aaron? Na afloop van de tentoonstelling verloten we de stoelen onder de deelnemers.


Bewonder de stoelen


Van 21 tot en met 27 maart houdt de minitentoonstelling halt in de Galerie van Design Vlaanderen in Brussel. Daar loopt tegelijkertijd de tentoonstelling 'Hout. Het nieuwe goud'.

Tot 17 april trekken de stoelen verder naar verschillende andere locaties.

 

 

Meer info:

 

Dit is een campagne van BOS+ en Netwerk Bewust Verbruiken, met steun van de Vlaamse Overheid. De campagne werd ontwikkeld door het communicatiebureau Cojak.


BOS+ is de enige Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld.
Netwerk Bewust Verbruiken bevordert duurzame consumptie in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel door consumenten te informeren en activeren rond consumanderen en consuminderen.

Deel dit artikel