Taart voor duurzaam getetter op Klets!

In de sofa hangen terwijl je gevoederd wordt met een spies biologische taart, wie wil dat niet? Op zaterdag 22 november, tijdens Klets! Jongerencentraal, lieten verschillende jongeren zich bedienen aan de stand van Jeugddienst Globelink. Kostprijs? Een duurzame tip voor Verdraaidewereld.be.

 

 


 

In het Antwerpse Centraal station bouwde Jeugddienst Globelink een gezellige Vlaamse huiskamer na met een geleend decor van de Kringwinkel. Tijdens het voederen peilden Globelink-stafmedewerkers bij de jongeren naar hun kennis en houding over duurzame ontwikkeling. Dat is een goede manier om te weten hoezeer jongeren met de Globelinkthema’s bezig zijn. Er werden meer dan 50 duurzame tips verzameld om de site van VerdraaiDewereld aan te vullen.

 

Een kleine selectie:

·          Raap geen schelpen op aan de kust want krabbetjes wonen er graag in

·          Als je op reis gaat, slaap dan in hotels van lokale uitbaters

·          Isoleer je wc met eierdozen, tegen de kou en tegen geluidsoverlast

 

Verdraaidewereld.be bundelt al het aanbod rond duurzame ontwikkeling voor het jeugdwerk. Zo biedt de site jeugdwerkers tips over afvalarme bosspelen, een vervoersplan voor de leiding, de voetafdruk van het kamp, uniformen van biokatoen, voedselkilometers en kampkippen. Dit is de website van het Platform VerdraaiDewereld, dat Jeugddienst Globelink leidt om er Noord-Zuidorganisaties, milieubewegingen en jeugdwerkers samen te brengen.

 

Globelink DOOR:

Deel dit artikel