Trias-medewerkers als bij wonder ontsnapt aan terroristische gruwel

Een 20-tal doden en 130 gewonden: dat is de trieste balans van het inferno dat zich op 22 maart afspeelde in het metrostation van Maalbeek, vlak onder het hoofdkantoor van Trias.

gruwel

Trias deelt het kantoorgebouw aan de Wetstraat 89 in Brussel met CD&V. Het gebouw bevindt zich pal onder het metrostation Maalbeek. Een groot deel van de 30 medewerkers maakt elke dag gebruik van het station, en dat was dus ook het geval op dinsdag 22 maart.

Wonder

'Het is een wonder dat we allemaal ontsnapt zijn aan de ramp', zegt algemeen directeur Lode Delbare, die zelf vijf minuten vóór de ontploffing in het metrostation uitgestapt was. Nadat de bom ontplofte, werd het gebouw ontruimd en verzamelden alle collega's zich aan de achterzijde.

'Het was even nagelbijten, want nog niet alle collega's waren op dat ogenblik op kantoor gearriveerd. Gelukkig bleken we al snel voltallig te zijn, een immense opluchting', aldus Delbare, die in naam van alle Trias-medewerkers zijn medeleven betuigt aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Afschuw

De directeur van Trias spreekt ook zijn afschuw uit over de terreurdaden. 'Bij Trias geven we kansen aan de dromen van mensen, vanuit een positief maatschappijbeeld. Wij belichamen de open en democratische waarden waar de terroristen voor huiveren.'

De golf van aanslagen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten verandert niets aan de vastberadenheid van Trias. 'Integendeel, in deze turbulente tijden is er juist meer nood aan organisaties die mensen over grenzen heen verbinden. Donderdag gaat ons kantoor weer open. Na een bezinningsmoment gaan we weer dromen bouwen', zegt Delbare.

Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel