Tsunami 12-12 maakt opening naar structurele NGO's


Wereldsolidariteit is blij met de opening van Consortium 12-12 naar NGO’s die al jaren structureel samenwerken met lokale netwerken in de getroffen regio. Al meer dan 20 jaar werkt Wereldsolidariteit samen met sociale organisaties in Sri Lanka, Indonesië en India.
Deze landen zijn nu jaren in hun ontwikkeling teruggeslagen. Vrouwenbewegingen, jongerenorganisaties en vakbonden zijn weerbaar. Onmiddellijk na de ramp zijn vrijwilligersgroepen in actie geschoten om slachtoffers bij te staan. Vandaag zetten zij hun schouders onder de wederopbouw van hun land: zij starten met de bouw van scholen en vergaderlokalen; zorgen voor nieuwe boten en netten voor vissers; zij zetten coöperatieven op. Met kleine projecten van microkredieten helpen zij mensen terug aan een inkomen.  Een werk van lange adem ook als de camera’s weg zijn.
Een te meer bewijzen deze lokale netwerken hoe belangrijk “sociaal weefsel” is. En dat voor miljoenen mensen. Want zonder sterke sociale bewegingen komen de slachtoffers van de tsunami opnieuw in de verdrukking.

MEER INFORMATIE:

Deel dit artikel