Volg Les Six de Paris - jongeren

Volg Les Six de Paris - jongeren

Op de klimaatconferentie wordt onderhandeld over de toekomst van onze aarde. Welke planeet laten we na voor de jongeren?  Marjolein, Lothar, Helena, Bavo en Helena zijn vijf jonge, gedreven in-spé's. Ze brengen, samen met Matthias van 11.11.11 (iets minder in-spé),  verslag uit vanop de Klimaatconferentie in Parijs. Samen vormen zij 'Les six de Paris'. Volg hun verhalen hier en ook op www.medium.com/@lessixdeparis

 

marjolein puypeMarjolein Puype
Jonge twintiger en communicatiewetenschapper uit de Westhoek. Verlegt haar grenzen letterlijk en figuurlijk tijdens haar studies in International Journalism. Voorliefde voor dans, muziek, reizen, maatschappij en multiculturaliteit.
Vanuit Parijs zal ik internationale stemmen weerkaatsen van mensen die zich engageren voor een beter klimaat. Daarnaast zal ik inspiratie putten uit gesprekken met onder andere Peruviaanse en Ecuadoriaanse klimaatonderhandelaars.

 

lothar boeykensLothar Boeykens
Ik ben gepassioneerd door ons klimaat, oplossingen die werken en communicatie. Verder ben ik altijd te vinden voor een interessante uitdaging en een goede discussie over bijna alle thema's. Tijdens de klimaattop in Parijs wil ik mensen bereiken, informeren en activeren voor een duurzame toekomst. On y va!

 

 

helena cazaerck 2Helena Cazaerck
Student journalistiek met de passie om het onbereikbare bereikbaar te maken en de problemen in de maatschappij bloot te leggen. Met camera en pen wil ik bijdragen aan een sterkere communicatie en transparantie voor een duurzame ontwikkeling en een multiculturele samenleving.

 

 

bruno nysBavo Nys
Student sociaal werk in Leuven. Als fotograaf probeer ik de wereld zo krachtig mogelijk voor te stellen om mensen te laten bewegen. Gecombineerd met een visie om zowel de mensen, als de economie en de planeet te willen helpen, ben ik heel gemotiveerd om COP21 in beeld te brengen. Ik wil van deze klimaatconferentie een maken die mensen motiveert om zelf actie te ondernemen.

 

 

helenaverheyeHelena Verheye
Een negentienjarige socioloog in wording stelt zich aan u voor. Door middel van foto en tekst zal ik samen met deze vijf andere jongeren een licht werpen op de klimaattop in Parijs. Met gemengde gevoelens van nieuwsgierigheid en hoop kijk ik halsreikend uit naar een hopelijk groenere de toekomst. Een ambitieus klimaatakkoord zou een stap in de goede richting zijn.

 

... En Matthias Van Milders, van 11.11.11

Verslag uit Parijs

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels