Welcome to Life: nu in het Warandepark in Brussel

foto van de fototentoonstelling welcome to life en voorbijganger in brussel
© Sandy Bogaert

Ondanks de plensbuien bracht de opening van de outdoor fototentoonstelling Welcome to Life veel volk op de been, gisteren (9 mei) in het Brusselse Warandepark.

Eindelijk is ze er: Welcome to Life, met foto's van Layla Aerts, Bieke Depoorter en Katrijn Van Giel. De drie succesvolle fotografen gingen in Cambodja, Mali, Vietnam en België op zoek naar mooie en aangrijpende beelden. Ze tonen hoe een vrouw haar zwangerschap en de bevalling beleeft en hoe ze haar kinderen ziet opgroeien, met vallen en opstaan.

Op tien grote constructies - 's avonds verlicht - zie je ontroerende foto's.  Van een toekomstige mama en papa bijvoorbeeld, die uitkijken naar de geboorte van hun kind. Andere foto's zijn confronterend en laten zien dat niet elke zwangere vrouw, jonge mama, of pasgeboren kind dezelfde kansen krijgt. De tentoonstelling staat dan ook in het teken van de Millenniumdoelstellingen vier en vijf, die streven naar een betere gezondheid van moeders en kinderen.

De eerste reacties zijn positief. De genodigden waren enthousiast, toevallige voorbijgangers bleven even stilstaan, kinderen vroegen geboeid om uitleg en ook staatssecretaris Courard was onder de indruk.

Welcome to Life loopt nog tot 29 mei. Kom zeker eens langs!

Bekijk hier de foto's van de opening.BRON:
Handicap International

Deel dit artikel