Wereldkamp Broederlijk Delen: 7 tot 11 juli

Wereldkamp handtekening
Ik ging dit jaar voor het eerst mee op Wereldkamp en wat een ontdekking! Ik merkte dat ik zeker niet de enige was die voor het eerst een keertje 'kopje onder' wilde duiken en. De jeugd van tegenwoordig (wij dus) is echt wel bezig met de toekomst en er moet ergens een plaats zijn waar deze mensen elkaar kunnen vinden. Het Wereldkamp is voor mij die plaats!  Deelnemer Wereldkamp 2013


Als Afrika in Europa zou liggen, zou België dan een ontwikkelingsland zijn?
Begrijpt mijn Russische buurman mij echt niet als ik vraag 'wodka?'?
Is economie echt belangrijker dan het WK voetbal?
Kan een kamp 'fact and fun' zijn?  

 

Ga mee op Wereldkamp en ontdek het zelf!  


Een dag uit het leven van een wereldkamper ziet er als volgt uit: in de voormiddag neem je deel aan een gemeenschappelijk programma. Daarin gaan we dieper in op enkele grote thema's uit de ontwikkelingssamenwerking. In de namiddag kan je kiezen uit vijf trajecten, waarvan vier inhoudelijke trajecten en één meer spel gericht traject. In zo'n traject nemen we 1 concreet thema onder de loep en spitten we dat drie dagen lang van boven tot onder uit. Experten ter zaken leiden al dat graafwerk in goede banen. En 's avonds? Dan is het natuurlijk tijd voor een (h)eerlijke pint voor een betere wereld!

 

Hoewel...


Bovenstaand programma klopt voor dag 2, 3 en 4. Want op dag 1 valt het voormiddaggedeelte in de namiddag. En op dag 5 is er geen namiddag- en avondgedeelte.

Snap je? Nee?
Schrijf je dan gewoon in en experience it 4 yourself! Want het wereldkamp, dat is vijf dagen denken, dromen en debat. Gebeten worden om te weten op een onverantwoord interessante manier.   


Meer info:

Deel dit artikel