'Westen verslaapt journalistieke revolutie in Midden-Oosten'

Europeanen beschouwen zichzelf als de kampioenen van de democratie, zegt de Britse journalist Tim Sebastian, "maar we bakken er niets meer van". Sebastian was jarenlang buitenlandcorrespondent voor BBC World News. Hij werd in Groot-Brittannië tweemaal tot beste interviewer van het jaar gekozen voor zijn presentatie van het programma HARDtalk.

‘Ik heb net les gegeven in onderzoeksjournalistiek en persvrijheid in een gebouw waar vier jaar geleden nog 36 mensen door een zelfmoordaanslag om het leven kwamen', zucht de 57-jarige Tim Sebastian in de lobby van het Landmarkhotel in Amman. ‘Tegelijk wordt in Europa een president benoemd. It sets such a lousy example for the rest of the world.'

Tim Sebastian heeft jarenlang ervaring als buitenlandcorrespondent voor BBC World News. Hij werd tweemaal tot beste interviewer van het jaar gekozen in Groot-Brittannië voor zijn presentatie van het BBC- vlagschip HARDtalk. Hij trakteerde er ondermeer de Zuid-Afrikaanse ex-president Thabo Mbeki en de toenmalige Pakistaanse dictator Pervez Musharaf op zeer lastige vragen over HIV/AIDS, democratie en mensenrechten.
BRON:
MO* Magazine
Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel