'Wij vonden het SUPER'

Madame Moustache en Billy, ook met snor.
Madame Moustache in Gent.
© Philippe De Vuyst
Inclusief Bal in Gent.
Enthousiaste dansers op het Inclusief Bal in Gent.
© Philippe De Vuyst
Groep rolstoeldansers uit Maredsous.
Een groep uit Maredsous bracht een demonstratie rolstoeldansen.
Meisjes van Brusselse hogeschool doen dansuitdaging.
Enkele studenten van een Brusselse hogeschool brengen hun dansuitdaging tot een goed einde.
© Yvonnic Coomans de Brachène

Solidanza, het solidaire dansevenement van Handicap International, trok zaterdag naar Namen en zondag naar Gent. We zagen blije gezichten van dansers met en zonder handicap en tevreden organisatoren. Het eerste Solidanzaweekend van 2011 was alvast een succes!

Wie wou dansen in ware thé dansantstijl moest zaterdag in het mooie Théatre de Namur zijn. Geroutineerde dansers maakten de dansvloer onveilig. Rolstoeldansers uit Maredsous kregen bewonderende blikken en een Naamse Schepen danste geblinddoekt om geld in te zamelen voor de projecten van Handicap International.

Ook zondag in de Gentse Vooruit was Solidanza een succes. De dansvloer stroomde meteen vol voor de Argentijnse tango. 'Wij vonden het hier super! Even alle remmen los en genieten van de sfeer rondom ons ...', schreven de mensen van Home Thaleia. Enkele bewoners van die voorziening brachten er zelf de sfeer in met hun dansuitdaging. Net zoals Madame Moustache, die iedereen een snor opplakte, en de Pink Ladies die kusjes verzamelden.

Dankjewel aan iedereen die heeft meegedanst!

En niet vergeten ... Op zaterdag 3 december komt Solidanza naar de Bozar in Brussel! Warm je alvast op voor twaalf uur dansplezier!

www.solidanza.beBRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel