15.000 wachtenden op Sint-Pietersplein in Gent


Een videoboodschap aan de wereldleiders die op 20 september samenkomen in New York. Dat was het doel van de Wachtnacht, een initiatief van de stad Gent, de coalitie 2015 De Tijd Loopt en de Noord-Zuidbeweging. Onder een stralende zon wachtten meer dan 15.000 mensen op de realisatie van de Millenniumdoelstellingen. De boodschap is hiermee duidelijk!
15.000 mensen wachtten op 11 september op de Millenniumdoelstellingen

 

Het programma voor de dag was goed gevuld. Zij die graag wat meer inhoud wilden konden het debat volgen met onder meer Martin Khor, Elizabeth Bukusi en Jan Vandemoortele. De zaal van de Vooruit zat hiervoor zo goed als volledig vol. Intussen konden anderen in de film '8' de Millenniumdoelstellingen zien door de ogen van 8 verschillende regisseurs .

De burgemeesters van maar liefst 198 Vlaamse gemeentes ondertekenden de motie 'de tijd dringt'. Op het Sint-Pietersplein in Gent was het De Propere Fanfare die het feest in gang zette. Ook werden de winnaars van de jongerenwedstrijd Wake Up bekend gemaakt.

De kinderen konden terecht in het kinderdorp. Daar konden ze nagels met koppen slaan, het millenniumparcours spelen, kussengevecht doen, en nog veel meer.

Vanaf 18.00u werd het met optredens van onder meer Sioen, Luc De Vos, Candip Radio, Johan Verminnen en Coco Junior aftellen naar de opname van de videoboodschap. Geena Lisa en Nic Balthazar waren hiervan de regisseurs.

Een afgeladen Sint-Pietersplein gaf met deze boodschap een duidelijk signaal dat zij allemaal wachten op de realisatie van de Millenniumdoelstellingen. Want als we de doelstellingen nog willen halen tegen 2015, zullen we nu in actie moeten schieten, daarover waren alle 15.000 aanwezigen het eens. Toch hing er over het plein vooral een erg enthousiaste en positieve sfeer van mensen die geloven dat het nog mogelijk is.

Tenslotte was er het spetterend optreden van de Senegalese wereldster Youssou N'Dour. Die kreeg het hele plein aan het dansen.

 

Opsteker

Dat de Coalitie 2015 De Tijd Loopt zo'n massale steun heeft gekregen, is een hele opsteker. Onze politici zullen deze boodschap dan ook op 20 september meenemen naar de VN-top in New York waar de Millenniumdoelstellingen zullen worden geƫvalueerd. Wij hopen dat de wereldleiders daar oor zullen hebben naar dit signaal van 15.000 Vlamingen, en dat zij eindelijk echt werk zullen maken van de Millenniumdoelstellingen. Dan zijn we helemaal geslaagd!

 

Meer info:

Deel dit artikel