2de Europese 4de Pijlerconferentie

Burgerinitiatieven voor ontwikkelingssamenwerking als 'changemakers' voor de SDG's

Save the date
Op donderdag 20 en vrijdag 21 juni
ENABEL Conference Center, Brussel

This page in English

Cette page en Fran├žais

Vijf jaar geleden organiseerde een netwerk van ngo's, onderzoeksinstellingen en universiteiten uit diverse Europese landen voor het eerst een conferentie over zogenaamde "burgerinitiatieven voor internationale samenwerking". We stelden vast dat duizenden burgerinitiatieven , die we in Vlaanderen '4de pijlers' noemen, zowat in elk Europees land steeds nadrukkelijker aanwezig zijn als actor van internationale solidariteit.

Op 20 en 21 juni stellen we ons de vraag of deze tienduizenden vrijwilligers die mondiaal actief zijn, ook een rol spelen als "changemakers" voor de SDG's? Welke impact hebben zij? Met hun projecten in het Zuiden? Of als actoren van verandering in onze eigen samenleving?

En welke ondersteuning verdienen ze? En welke omkadering hebben ze nodig en kunnen we hen bieden vanuit ngo's, lokale overheden of onderzoekinstellingen?

Deze tweedaagse netwerkconferentie biedt een uniek platform om hierover uit te wisselen met beleidsmakers, praktijkmensen, academici en vertegenwoordigers van burgerinitiatieven uit diverse Europese landen.

We nodigen je alvast van harte uit. Noteer de datum meteen in je agenda.

Wil je alvast inschrijven of op de hoogte blijven? Stuur dan nu al een mailtje naar info@4dePijler.be

Online inschrijven kan vanaf 15 april. Vanaf dan kan je ook hier het programma van de conferentie ontdekken.

logos-cigsconference-2019

 

Met de steun van 

 cigsconference-steun-2019

Deel dit artikel