380 000 stemmen weerklinken in Doha

doha nick

Vandaag, 5 december, werd het signaal dat 380.000 Belgen gaven met Sing for the Climate voorgesteld op de VN-klimaatconferentie in Doha. Voor een volle zaal werd de finale clip vertoond en de enorme omvang van de zangmanifestatie geïllustreerd met beelden van de verschillende manifestaties.


 

Onder de aanwezigen waren niet alleen de Belgische ministers Welchior Wathelet, Evelyne Huytebroeck en Philippe Henry maar ook vice-voorzitter van het IPPC, Jean-Pascal Van Ypersele en Jos Delbeke, Directeur-Generaal voor Klimaatactie binnen de Europese Commissie. Na de presentatie werd er uiteraard gezongen.

Verschillende landen toonden interesse om ook met het concept aan de slag te gaan. Activisten uit onder andere Japan, Duitsland, DR Congo en enkele Arabische landen kregen een dvd'tje mee met een toolkit. Ready to use.

De 380.000 waren virtueel aanwezig en hun stem weerklonk luid en duidelijk.
Later deze week wordt er nog een flashmob georganiseerd in het conventiecentrum om de rest van Doha te laten zingen.

 


Op de blog van het Oostenrijkse Global 2000 verscheen een kort fragmentje van het zangmoment:Het VRT-journaal verwees in haar berichtgeving over Doha naar het sing-moment in Doha


De bekende Amerikaanse burgerrechtenbeweging Democracy Now! was ook aanwezig en bracht verslag uit in haar dagelijkse webcast over Doha (spoel door naar 50min 16sec)


 

Deel dit artikel