40 jaar Oxfam-Wereldwinkels

Oxfam-Wereldwinkels vzw bestaat 40 jaar. En dat laat de organisatie uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Deze week zijn 20 fairtradeproducenten uit het Zuiden in België. Naast uiteenlopende activiteiten verspreid over Vlaanderen organiseert Oxfam-Wereldwinkels een Partnerdag op zaterdag 14 mei. Diezelfde avond is er een verjaardagsfeest voor het grote publiek met een (inter)culturele toets: Mélange Continental.

PERSUITNODIGING

Zaterdag 14 mei

PARTNERDAG
10 - 18 uur, Vooruit Gent (Sint-Pietersnieuwstraat 23)

(voor Oxfamvrijwilligers en pers)

Twintig fairtradeproducenten uit het Zuiden doen via infosessies en debatten hun verhaal aan vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels, Magasins du Monde-Oxfam en Oxfam Solidariteit. Om 17 uur worden de resultaten van het fairtradeseminarie van 9 en 10/5 voorgesteld.


MELANGE CONTINENTAL
20 uur (deuren 19 uur), ‘t Kuipke Gent (Citadelpark)

(voor het grote publiek)

Oxfam-Wereldwinkels nodigt iedereen uit op haar 40ste verjaardagsfeest. Gabriel Rios, Goran Bregovic en Bart Peeters zetten 't Kuipke in vuur en vlam. Dina Tersago verzorgt de presentatie, live columns van Saskia De Coster en Hugo Camps rijgen het geheel aan elkaar. Op de afterparty brengen DJ Lieven Verstraete en Squadra Bossa feat. Buscemi de verzamelde fairtradefanaten aan het dansen.


Wilt u erbij zijn of hebt u vragen?

Contacteer persverantwoordelijke Griet Rebry, 09 218 88 62, 0497 52 01 54, griet.rebry@oww.be.

Interviewmogelijkheden
  • Joris Rossie, gedelegeerd bestuurder Oxfam-Wereldwinkels
  • Fairtradeproducenten: Saleem Abu-Ghazaleh (Engels) van PARC uit Palestina, Edwin Omar Aviles en Brigido Soza (Spaans) van Del Campo uit Nicaragua, Herald Jones (Engels) van Stellar Organics uit Zuid-Afrika en Vitoon Ruenglertpanyakul (Engels) van Green Net uit Thailand
  • Oxfam-vrijwilligers
Meer info?
  • Het volledige programma voor deze verjaardagsweek vindt u hier.
  • Artikel Oxfam-Wereldwinkels vandaag en morgen - "Fair trade is geen doel op zich" - beknopt interview met gedelegeerd bestuurder Joris Rossie
  • www.oxfamwereldwinkels.be/pers_40jaar: affiche van Mélange Continental op 14/5 (HR), programma van de Partnerdag op 14/5, overzicht van de lokale activiteiten, historiek van 40 jaar Oxfam-Wereldwinkels, verjaardagsmenu, resultaten opiniepeiling over fair trade.

________________________________________
Over Oxfam-Wereldwinkels

Oxfam-Wereldwinkels vzw is een democratische vrijwilligersbeweging die opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven. Via de verkoop van fairtradeproducten in de meer dan 200 wereldwinkels sensibiliseert de organisatie over onrechtvaardige wereldhandel en biedt ze consumenten een concreet alternatief. Daarnaast lobbyt Oxfam-Wereldwinkels bij overheden en bedrijven om iets aan die onrechtvaardigheid te doen.
www.oxfamwereldwinkels.be

Volg het nieuws over Oxfam-Wereldwinkels op de voet via het maandelijkse Digizine en via Facebook.
Oxfam-Wereldwinkels DOOR:

Deel dit artikel