België is geen eiland

België is geen eiland
De wereldproblemen zijn ook de onze. Daag onze politici uit om over de grenzen te kijken.

Heb jij  ook de mysterieuze verkiezingsborden met affiches van de partijvoorzitters in Hawaï-outfit zien staan? Dat was de lancering van onze 11.11.11-verkiezingscampagne 'België is geen eiland'. De wereldproblemen zijn ook de onze. Daag onze politici uit om over de grenzen te kijken.'  

Op 25 mei vinden Europese, federale en Vlaamse verkiezingen plaats. In het vooruitzicht daarvan maken politieke partijen hun programma's en standpunten bekend. 11.11.11 wil in dit publiek debat niet ontbreken. We manen de kandidaat-politici met hoogdringendheid aan de internationale thema's niet te vergeten.   

Want België is geen eiland 

Globale ontwikkelingen en problemen bepalen ons leven meer en meer. Het klimaat, de financiële markten, ze stoppen niet aan onze landsgrenzen. Maar het werkt ook omgekeerd. Veel keuzes die onze politici hier maken, hebben verregaande gevolgen in andere landen.

We zoeken dus dappere en vooruitkijkende politici in alle partijen. Politici die het volledige verhaal durven vertellen, durven uitleggen waar de echte knelpunten zitten. Debatten over klimaat, migratie, falende banken en internationale solidariteit verdienen de volle politieke aandacht. Niet alleen omdat ze verschrikkelijke effecten kunnen hebben in ontwikkelingslanden, waar wij actief zijn, maar ook hier.

e-kaarten
Stuur een e-kaart (actie afgesloten)

Ook jij kan iets doen

Surf naar www.geeneiland.be. Op deze website kan je de voorzitters van de vijf grootste politieke partijen aanmanen om over de grenzen van hun eigen kiesgebied te kijken door hen een virtuele postkaart te sturen. Hoe meer mensen dit doen, hoe groter de druk op politici en realistischer de kans dat er effectief iets verandert.

Debat

Kom op maandag 17 maart 214 in de Roma in Antwerpen mee luisteren hoe de verschillende partijen de internationale thema's opnemen in hun programma's.

We dagen kopstukken van CD&V, Groen, N-VA, Open Vld, PVDA+ en sp.a uit om ons te overtuigen met duurzame en dappere ideeën die kunnen bijdragen aan een betere wereld.

The making of

België is geen eiland: the making of from 11.11.11 on Vimeo.

11.11.11 DOOR:

Rapport:

belgie isgeen eiland rapport

 

 

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels