Cambodjaanse textielvakbond wint Noorse prijs voor strijd waardig werk

CCAWDU 200PxTextielvakbond C.CAWDU in Cambodja, partner van Wereldsolidariteit en ACV, wint de Noorse Arthur Svensson Prize 2012.

Deze prijs (voluit the Arthur Svensson International Prize for Trade Unions Rights) wordt sinds 2010 uitgereikt door de Noorse arbeidersbeweging om eer te betonen aan vakbonden die in heel moeilijke omstandigheden moeten werken aan de verdediging van arbeidsrechten en hen te motiveren om verder te doen.

Dit jaar wint C.CAWDU de prijs omwille van hun indrukwekkende en voortdurende strijd voor waardig werk in de textielindustrie in Cambodja; voor een leefbaar loon, veilige werkomstandigheden en democratische rechten.

Voorzitter Leif Sande feliciteert hen met hun vermogen om mensen te mobiliseren en alsook met hun baanbrekende oproepen voor collectieve onderhandelingen.

Ook de moed om verder te strijden in een land waar vakbondswerk erg gevaarlijk is en waar onderdrukking, doodsbedreigingen en zelfs moorden niet ongewoon zijn, mag best eens beloond worden, vindt hij.

Het prijzengeld van 64.000 € zal ook goed van pas komen :-) Van harte gefeliciteerd C.CAWDU !

Deel dit artikel