Changemaker Passy wint prestigieuze prijs in New York

Passy Mubalama, één van gezichten van de 11.11.11-najaarscampagne, wint een prestigieuze prijs in New York, voor haar inzet voor vrouwenrechten.

Als hoofd van Aidprofen strijdt ze in Oost-Congo tegen seksueel geweld. Aidprofen geeft vrouwen een stem en tracht hen meer te betrekken in de Congolese politiek, zodat ze zich op die manier weerbaarder kunnen opstellen.

Passy strijdt in Oost-Congo tegen seksueel geweld. Gechoqueerd door de grote schaal van seksueel geweld en de manier waarop het normaal gevonden wordt, vroeg ze zich af of ze niet meer kon doen dan erover te berichten. In 2011 stopte ze als journalist en richtte ze Aidprofen op.

Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de Vierde Wereldvrouwenconferentie in Beijing besloot de internationale ngo Committee on the Status of Women (CSW); vijf vrouwen te huldigen die zich onderscheiden in de strijd voor mensen –en vrouwenrechten.

11.11.11 is enorm fier dat Passy deze belangrijke award in de wacht sleept. Het geeft erkenning aan een onontbeerlijke sociale strijd die rechten van vrouwen en jongeren centraal stel

CSW werkt nauw samen met de VN en is medeorganisator van een jaarlijks forum specifiek bedoelt om de stem van vrouwen wereldwijd luider te laten klinken.

11.11.11 is enorm fier dat Passy deze belangrijke award in de wacht sleept. Het geeft erkenning aan een onontbeerlijke sociale strijd die rechten van vrouwen en jongeren centraal stelt, en die de politieke weerbaarheid van deze groepen als belangrijk ijkpunt beschouwt.

Op 8 maart mag Passy haar award in ontvangst nemen in New York.

 

11.11.11 DOOR:

Meer weten over Passy en Aidprofen? 

Lees hier alles over 11.11.11-partner Aidprofen. 

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels