Cholera-informatielijn in Haïti groot succes

Voorlichting HaïtiDe cholera-informatielijn van het Rode Kruis in Haïti draait overuren. De afgelopen dagen raakte de lijn meerdere malen overbelast. Ruim 75.000 Haïtianen hebben het nummer gebeld. Via een ingesproken tekst geeft de gratis informatielijn uitleg over cholera en hoe de ziekte te voorkomen is. De informatiebehoefte is groot. Voorlichting

Het aantal besmettingen is de afgelopen dagen gestegen. Daarom heeft het Rode Kruis de voorlichtingsactiviteiten opnieuw uitgebreid. In Haïti rijden wagens met luidsprekers. Ruim duizend vrijwilligers van het Rode Kruis geven trainingen over het belang van hygiëne op scholen,  in kerken en op andere plaatsen waar grote groepen Haïtianen samenkomen. Het Rode Kruisradiostation in Port-au-Prince heeft extra uitzendingen gewijd aan het thema cholera. 


Sms-diensten
Sinds het begin van de cholera-uitbraak heeft het Rode Kruis ook een sms-dienst. Ruim twee miljoen Haïtianen in Port-au-Prince en de regio Artibonite ontvangen sms-berichten over behandelwijze, preventie en oorzaken van cholera. 
 
De Rode Kruis sms-diensten en de gratis telefoonlijn zijn het resultaat van een innovatieve samenwerking tussen het Rode Kruis, wereldwijde telecom provider Trilogy International en het Haïtiaanse mobiele telefonie bedrijf Voila.

Deel dit artikel